![]() |
Kireç Suyunda Patlıcan Receli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kireç Suyunda Patlıcan ReceliPATLICAN REÇELİ (KİREÇ SUYUNDA) MALZEMESİ 1 Kg ![]() 1 Kg ![]() 1 Adet Limon 1 Paket vanilya 1 Kg ![]() YAPILIŞI 1 Bahçeden toplanan parmak boyunda patlıcanların kabuklarını ince zar gibi soyup, sap kısmını külah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soğuk suya atınız ![]() 2 Patlıcanların soyulması bitince tencereyi ateş üzerine koyun ve ezmeden haşlayın ![]() 3 Bir kap içinde aşağıda gösterildiği gibi kireç suyu hazırlayınız ![]() 4 Patlıcanları kireç suyunda yarım saat bekletiniz ve sonra 8-10 kere bol suda yıkayarak avuç içinde sıkınız ![]() 5 1 Kg ![]() ![]() 6 Patlıcanları içine atarak ağır ateşte kıvama gelene kadar kaynatınız ![]() 7 Ateşten indirmeden 10 dakika evvel limon suyu ve indirmeye yakın da vanilya ilâve ediniz ![]() 8 ![]() ![]() Kireç suyu elde edilişi; Büyük bir tencerede 1 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|