Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kireç, patlıcan, reçeli, suyunda

Kireç Suyunda Patlıcan Receli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kireç Suyunda Patlıcan Receli



PATLICAN REÇELİ (KİREÇ SUYUNDA)


MALZEMESİ

1 Kg çok küçük patlıcan

1 Kg toz şeker

1 Adet Limon

1 Paket vanilya

1 Kg sönmemiş kireç


YAPILIŞI

1 Bahçeden toplanan parmak boyunda patlıcanların kabuklarını ince zar gibi soyup, sap kısmını külah gibi kesiniz ve tenceredeki bol soğuk suya atınız

2 Patlıcanların soyulması bitince tencereyi ateş üzerine koyun ve ezmeden haşlayın

3 Bir kap içinde aşağıda gösterildiği gibi kireç suyu hazırlayınız

4 Patlıcanları kireç suyunda yarım saat bekletiniz ve sonra 8-10 kere bol suda yıkayarak avuç içinde sıkınız

5 1 Kg şekeri bir bardak su ile kaynatınız

6 Patlıcanları içine atarak ağır ateşte kıvama gelene kadar kaynatınız

7 Ateşten indirmeden 10 dakika evvel limon suyu ve indirmeye yakın da vanilya ilâve ediniz

8 Ağzını kapatarak soğumaya bırakınız


Kireç suyu elde edilişi;

Büyük bir tencerede 1 kg sönmemiş kireci su ile iyice ezip bekletiniz Kireç dibe çöküp su durulunca bu suyu döküp yeniden su koyunuz ve bu işlemi 3-4 kere tekrarlayınız En son suyu alıp kireci atınız Bu suyu kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.