Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limonkabuğu, portakal, reçeli

Portakal Limonkabuğu Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Limonkabuğu Reçeli



reçel tarifleri - portakallı reçel nasıl yapılır

Malzemeler&Hazırlanış : 3 Portakal kabuğu + Çok çok iri ve kalın kabuklu Milas'lardan gelen Limon kabuğu Aşamaların akabinde eklenen 2 Su bardağı şeker ve Yarım limon suyu

Meyveler soyulmadan önce tırtıklı bıçakla acı suyu alınır Soyulur Kabuklar bir tencereye alınarak üstünü örtecek kadar su eklenip bir taşım kaynatılır Suyu süzülüp tekrar üstünü örtecek kadar su eklenip yine bir taşım kaynatılır Suyu süzülür Mutfağın baştacı çiçek kalıpla kabuklar şekillendirilir Elde edilen 1,5 su bardağı çiçek kabuğa 2 Su bardağı şeker eklenerek bir gece bekletilir Kısık ateşte köpükleri de alınarak kaynatılır Su dolu bir bardağa ufacık dökülen reçel damlası suda dağılmayana kadar kaynatılır Yarım limon suyu eklenerek bir taşım daha kaynatılıp kavanoza alınır Ekmek üstü tereyağda aroma aroma tüketilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.