Portakal Limonkabuğu Reçeli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Limonkabuğu Reçelireçel tarifleri - portakallı reçel nasıl yapılır Malzemeler&Hazırlanış : 3 Portakal kabuğu + Çok çok iri ve kalın kabuklu Milas'lardan gelen Limon kabuğu Aşamaların akabinde eklenen 2 Su bardağı şeker ve Yarım limon suyu Meyveler soyulmadan önce tırtıklı bıçakla acı suyu alınır Soyulur Kabuklar bir tencereye alınarak üstünü örtecek kadar su eklenip bir taşım kaynatılır Suyu süzülüp tekrar üstünü örtecek kadar su eklenip yine bir taşım kaynatılır Suyu süzülür Mutfağın baştacı çiçek kalıpla kabuklar şekillendirilir Elde edilen 1,5 su bardağı çiçek kabuğa 2 Su bardağı şeker eklenerek bir gece bekletilir Kısık ateşte köpükleri de alınarak kaynatılır Su dolu bir bardağa ufacık dökülen reçel damlası suda dağılmayana kadar kaynatılır Yarım limon suyu eklenerek bir taşım daha kaynatılıp kavanoza alınır Ekmek üstü tereyağda aroma aroma tüketilir |
|