Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabağı, reçeli

Balkabağı Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Reçeli



Balkabağı Reçeli Tarifi - Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır - Balkabağı Reçeli Malzemeleri




Balkabağı Reçeli



Malzemeler


* 1 kg Balkabağı

* 1,5 kg Şeker

* 4-5 lt Su

* 250 gr Sönmemiş Kireç

* 1 adet Limon Suyu




Hazırlanışı

Kabağın kabuğun soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra istediğiniz büyüklükte kesin 250 gram sönmemiş kirecin üzerine 6 litre su koyup, kireci erimeye bırakın Durulmuş kireçli suya balkabağı parçalarını atın 8 saat bekletin Sonra sudan kabakları çıkartıp, bol suyla 7-8 kez yıkayın Başka bir tencereye şekeri koyun Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin ve kaynatın Şurup kıvamına geldiğinde kabağı ilave edin Kısık ateşte reçel kıvamına gelene dek kaynatın İnmesine yakın limon suyunu ekleyin 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin Soğuttuktan sonra kavanozlara doldurun Güneş görmeyen serin bir yerde bekletin


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.