Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuru, meyve, reçeli

Kuru Meyve Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Meyve Reçeli



Kuru Meyve Reçeli Tarifi - Kuru Meyve Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru Meyve Reçeli Malzemeleri


Reçeli hazırlamadan önce, kuru meyveler ıslatılır ve kabukları yumuşatılır; çünkü kuru meyveler ön pişirme sırasında daha fazla su emer ve tutarlar 500 gr kuru meyveyi yıkayın Mutlaka en az 4 bardak kaynar su kullanın Bıçak kullanarak meyveyi küçük parçalara bölün Ayaklığı kaldırın; meyveyi düdüklü tencereye koyun 4 bardak kaynar su koyun Kapağını kapatın ve 1 saat ıslatın Pişirmeye başlamadan önce, tencerenin yarıdan fazla dolu olmamasına dikkat edin 3 yemek kaşığı limon suyu koyun Sonra, taze meyvelerle reçel yapar gibi basınç ayarını 2'ye getirin Buhar çıktıktan sonra 10 dakika pişirin Oda sıcaklığında basıncı azaltın 15 kg şeker koyun ve taze meyveyle reçel yapma tarifesini izleyin Sonuçta 2 kg reçel elde edeceksiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.