![]() |
Körili Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Körili PilavKörili Pilavı Tarifi - Körili Pilavının Yapılışı ![]() Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı kaynamış su 1 yemek kaşığı sıvı yağ,1 yemek kaşığı tereyağı biraz tuz Hazırlanışı: 1-Pirincin duru suyu çıkıncaya kadar yıkıyoruz (yaklaşık 3 kez)Suyunu süzüp biraz bekletiyoruz 2-Bu arada tencereye tereyağını sıvı yağı,ardından pirinçleri de ilave ettikten sonra pirinçler saydamlaşana kadar kavuruyoruz(10-15 dk ![]() 3-Kaynar suyu pirinçlerin üzerine ilave ediyoruz ![]() 4-Üzerine tuz ve 1 tatlı kaşığı köriyiekleyip,sarı rengi bütün tencereye dağılana kadar karıştırıyoruz ![]() 5-Ocağın altını kısıp pilav suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz (bazı pirinçler normalden daha fazla su çeker o zaman pirincin pişip pişmediğini kontrol edip pirinç sertse biraz daha kaynar su ilave ediyoruz) 6-Pilavın üzerine kağıt havlu serip 15 dk ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|