06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsili Pırasalı Pilav
Hamsili Pırasalı Pilav Tarifi - Hamsili Pırasalı Pilav Yapılışı - Hamsili Pırasalı Pilav Malzemeleri
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı Amerikan pirinci
- 125 gr margarin
- 1,5 kg hamsi
- 3 pırasa
- 2 adet soğan
- yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı nane
- 2,5 su bardağı su
- 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
- tuz, karabiber, yenibahar, kuşüzümüHazırlanışı:
Pirinci yıkayın ve ılık tuzlu, limonlu suda 30 dakika bekletin Bol suyla yıkayarak suyunu süzün Soğan ve pırasayı temizleyip, doğrayın Hamsilerin kılçıklarını temizleyip, iyice yıkayın Suyunu süzüp, tuzlayın ve süzgeçte bekletin Tencerede margarini eritin ve soğanı pembeleşene kadar kavurun Pırasayı ekleyip, 1-2 dakika soteleyin Pirinç, dolmalık fıstık, kuşüzümü, baharat ve tuzunu ilave edip, biraz karıştırın ve sıcak suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirin Suyunu çekince kıyılmış dereotunu serpip, 10 dakika dinlendirin Yuvarlak bir kalıbın içini yağlayıp, hamsilerin yarısından fazlasını kalıbın tabanına dizin Kenarlarda kalan hamsileri uçları dışa taşacak şekilde yerleştirin Üzerine pilavı yayıp, kalan hamsileri dizin 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek dışa taşan hamsileri üzerine kapatın Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 30 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|