![]() |
Pastırmalı Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı PilavPastırmalı pilav Tarifi - Pastırmalı pilavın Yapılışı - Pastırmalı pilav Nasıl Yapılır Malzemeler: Tereyağı (3 çorba kaşığı) Pirinç (2 bardak ıslatılmış) Pastırma (150 gram küçük doğranmış) Toz şeker (1 tatlı kaşığı) Ceviz içi (75 gram) Tuz (1 tatlı kaşığı) Su (3 bardak sıcak) Hazırlanışı: Bir tencereyi ocağın üzerine alın ve altını orta ateş ayarına getirin ![]() ![]() ![]() ![]() 2-3 dakika sonra tencerenin içine önceden ıslatılmış 2 su bardağı pirinci ekleyin ![]() ![]() Kaynamaya başlayınca altını kısın ve bu şekilde toplam 10 dakika yani pilav suyunu çekene kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|