![]() |
Kestaneli Pilav (1) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Pilav (1)![]() Malzemeler: 1 kase pişmiş kestane 1 kase pişmiş kuşbaşı et 2 kase pirinç 2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı kimyon karabiber tuz 3 kase kaynamış su jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli Hazırlanması: pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin ![]() havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun ![]() ![]() ![]() suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın ![]() kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin ![]() ![]() pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|