Lüfer Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lüfer PilavıLüfer pilavı Lüfer pilavı KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 2 orta boy lüfer balığı 1 su bardağı pirinç 1 5 su bardağı su3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tarçın Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Balıkları temizleyin İyice yıkayıp ortadan ikiye kesin Hafif tuzlayıp süzgece alın![]() * Pirinci yıkayıp süzün Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin Süzüp duru su bırakıncaya kadar iyice yıkayın![]() * Yayvan bir tencereye 1 5 bardak su ekleyin Su kaynamaya başlayınca sıvıyağ, pirinç, tuz ve karabiberi ilave edin Hafif karıştırıp balıkları üzerine dizin Kapağı kapalı olarak 1 dakika harlı ateşte pişirin Ateşi kısıp 10-15 dakika daha pişirin Tencereyi ocaktan alıp üzerine kâğıt havlu serin ve 10 dakika demlendirin![]() * Balıkları bir servis tabağına alın Pilava tarçın serpip hafif karıştırın Pilavı servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine balıkları yerleştirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|