Otlu Üzümlü Pilav |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Otlu Üzümlü PilavOtlu Üzümlü Pilav Tarifi - Otlu Üzümlü Pilav Yapılışı - Sana Tarifleri - Sana Mutfağı - Pişirme Talimatları Malzeme - 3 yemek kaşığı Sana Kase tereyağlı margarin - 2 su bardağı pirinç - 1 adet havuç - 3 adet taze soğan - ½ demet dereotu - ½ demet nane - ½ su bardağı kuru üzüm - 2 yemek kaşığı arpa şehriye - 3 su bardağı su - Tuz, karabiber Hazırlanışı 1 Havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin 2 Taze soğanları ayıklayıp kıyın 3 Dereotunu ve taze naneyi ayıklayıp ayrı ayrı kıyın 4 Kuru üzümleri ayıklayıp yıkayın 5 Yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı Sana Kase tereyağlı margarini kızdırıp içine arpa şehriyeleri ilave edip şehriyeler pembeleşene kadar Sana Kase tereyağlı margarin ile kavurun 6 Renk alan şehriyelerin içine yıkanmış pirinci, rende havucu ve az tuz ilave edip kavurun 7 Pirinçlerin göbekleri saydamlaşınca ıslanmış kuru üzümleri, kıyılmış naneyi, dereotunu ve taze soğanları koyup karıştırın 8 En son olarak içine tuz ve karabiberi ve suyu ilave edip karıştırın 9 Pilavı kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin 10 Otlu üzümlü pilavı taze dereotu yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis edin |
|