Lazanya Vejetaryen |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lazanya VejetaryenMalzemeler : • 400 gr domates (küp doğranmış konserve domates de kullanılabilir) • 1,5 su bardağı domates suyu • 1 su bardağı doğranmış soğan • 1 su bardağı doğranmış havuç • 1 su bardağı doğranmış kırmızı ve yeşil dolmalık biber • 1,5 tatlı kaşığa kuru fesleğen • 2 ad defne yaprağı • 1 diş sarmısak • 1 yumurta • 2 su bardağı yağsız beyaz peynir • 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan • 300 gr haşlanmış brokoli • 8 yaprak lazanya • 1 su bardağı küçük doğranmış dil peyniri • Tuz, biber Tarifi: Lazanyaları paketin üzerinde yazılı olduğu şekilde haşlayın, süzün Sosu hazırlamak için orta boy bir tavada küp küp doğranmış domatesleri, domates suyunu, havuç, soğan, sarımsak, defne yaprağı ve biberleri karıştırıp orta ateşte pişirmeye başlayın Tuz ekin Kapağı açık olarak 20-25 dakika pişirdikten sonra defne yaprağını çıkarın, feslegeni ekleyip karıştırın Bu arada beyaz peyniri çatalla ezip, yumurta, biraz kara biber ve parmesan ile karıştırın Brokolilerin üzerine döküp harmanlayın Dikdörtgen bir fırın kabının dibine hazırladığınız domatesli sosdan yarım bardak kadar döküp üzerine 4 yaprak lazanyayı yerleştirin Üzerine brokolili karışımın yarısını yayıp domates sosunun yarısını dökün Kalan lazanyaların yerleştirin Tekrar brokoli ve kalan domates sosunu dökün Üzeri açık olarak 175 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirp fırından çıkarın Dil peynirini tüm yüzeye homojen bir şekilde yayıp tekrar fırına yerleştirin 5 dakika daha pişirip alın 10 dakika dinlendirip servis yapın alıntı |
|