![]() |
Lazanya Vejetaryen |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lazanya Vejetaryen![]() Malzemeler : • 400 gr ![]() • 1,5 su bardağı domates suyu • 1 su bardağı doğranmış soğan • 1 su bardağı doğranmış havuç • 1 su bardağı doğranmış kırmızı ve yeşil dolmalık biber • 1,5 tatlı kaşığa kuru fesleğen • 2 ad ![]() • 1 diş sarmısak • 1 yumurta • 2 su bardağı yağsız beyaz peynir • 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan • 300 gr ![]() • 8 yaprak lazanya • 1 su bardağı küçük doğranmış dil peyniri • Tuz, biber Tarifi: Lazanyaları paketin üzerinde yazılı olduğu şekilde haşlayın, süzün ![]() Sosu hazırlamak için orta boy bir tavada küp küp doğranmış domatesleri, domates suyunu, havuç, soğan, sarımsak, defne yaprağı ve biberleri karıştırıp orta ateşte pişirmeye başlayın ![]() ![]() ![]() Bu arada beyaz peyniri çatalla ezip, yumurta, biraz kara biber ve parmesan ile karıştırın ![]() ![]() Dikdörtgen bir fırın kabının dibine hazırladığınız domatesli sosdan yarım bardak kadar döküp üzerine 4 yaprak lazanyayı yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Üzeri açık olarak 175 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirp fırından çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|