![]() |
Meksika Usulü Acılı Makarna |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Usulü Acılı MakarnaMeksika Usulü Acılı MakarnaTarifi - Meksika Usulü Acılı Makarna Nasıl Yapılır - Meksika Usulü Acılı Makarna Malzemeleri Meksika Usulü Acılı Makarna Tarifi MALZEMELER 1 paket tane makarna 400 gr parmak şeklinde dilimlenmiş dana bonfile 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 3 adet orta boy domates 5 yemek kaşığı domates püresi 1 paket burgerking acı sosu 2 çay kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber Yarım su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen YAPILIŞI Soğanı yemeklik, sarımsağı arpa şehriye tanesi büyüküğünde doğrayın ![]() ![]() Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Soğan ve sarımsağı aynı tavaya aktarıp orta ateşte, sürekli karıştırarak soğan yumuşayıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun ![]() ![]() Son olarak, siyah zeytinleri ve pişmiş olan eti de ilave edip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ![]() Makarnayı istediğiniz dirilikte ve tuz miktarı ile haşlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|