![]() |
Erikli Bulgur Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erikli Bulgur PilavıErikli Bulgur Pilavı Tarifi - Erikli Bulgur Pilavı Yapılışı - Erikli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Erikli Bulgur Pilavı Pişirme Süresi 6 kişilik Gerekli Malzemeler: Kuru Soğan (3 adet) Bulgur (2 bardak) Kuru Erik (100 gram) Kuru Nane (1 yemek kaşığı) Su (4 bardak) Tereyağı (2 yemek kaşığı) Sıvıyağ (2 yemek kaşığı) Tuz (1 tatlı kaşığı) Karabiber (1 tatlı kaşığı) Pul Biber (1 yemek kaşığı) 3 adet kuru soğanı ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() Soğanlar sotelendikten sonra üzerine 2 bardak pilavlık bulguru ilave edin ve soğanlarla beraber yaklaşık 1 dakika daha kavurun ![]() ![]() Yağ eridikten sonra 100 gram kuru erik, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırın ![]() ![]() Tenceredeki tüm su çekilince ocağın altını kapatın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|