![]() |
Acılı Karnabaharlı Makarna |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Karnabaharlı MakarnaAcılı Karnabaharlı Makarna Tarifi - Acılı Karnabaharlı Makarna Nasıl Yapılır - Acılı Karnabaharlı Makarnanın Yapılışı ![]() Malzemeler: 225gr kalem (penne) makarna 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış 3 sarımsak, kıyılmış 3/4 tatlı kaşığı pul biber, ya da arzuya göre daha fazla 1 karnabahar, yaklaşık 340gr, 2,5cmlik parçalar halinde doğranmış yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım) 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu tuz ve elde çekilmiş karabiber Hazırlanması: Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın ![]() ![]() ![]() Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereye makarnaları ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|