Tavuklu Bahar Pilavi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Bahar PilaviMALZEMELER : 1 2 su bardağı pirinç 2 400 gr Tavuk göğüs kuşbaşı eti3 5 çorba kaşığı sıvı yağ4 1 çorba kaşığı çam fıstığı 5 1 çorba kaşığı kuşüzümü 6 2 adet soğan7 1 çarliston biber8 1’er çay kaşığı tarçın ve karabiber9 Yarım çay kaşığı yenibahar 10 1 5 çay kaşığı tuzYAPILIŞI : 1 Pirinç ayıklanıp yıkanır Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır![]() 2 Tencerede sıvı yağ ısıtılır Fıstıklar pembeleştirilip dışarı alınır![]() 3 Aynı yağda önce kuşbaşı etler atılıp 5 dk kadar kavrulur![]() 4 Küçük doğranmış soğan ve biber ilave edilip etler bıraktığı suyu çekip hafif pembeleşinceye kadar pişirilir Tuz,-- karabiber, tarçın yenibahar katılıp karıştırılır Sonra etler başka bir kaba alınır![]() 5 Tenceredeki yağa suyundan süzülmüş pirinç ilave edilir Birkaç kez karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı yağsız et suyu veya tavuk suyu konur; üzerine tavuk etleri sıralanır Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir![]() 6 Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir![]() 7 Kavrulmuş çam fıstığı ile, temizlenip yıkanmış kuş üzümü konur Tencerenin kapağı kapılı olarak 20 dk kadar buharı ile demlendirilir![]() 8 Karıştırıldıktan sonra servis yapılır
|
|
|
|