Hindi Etli Fırın Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi Etli Fırın MakarnaHindi Etli Fırın Makarna Tarifi - Hindi Etli Fırın Makarna Yapılışı - Hindi Etli Fırın Makarna Nasıl Yapılır - Hindi Etli Fırın Makarna Malzemeleri ![]() İçindekiler: 350 gr Banvit Hindi Bonfile (jülyen kesilmiş) 75 gr tereyağı 1 adet etli kırmızı biber (közlenmiş, kabukları temizlenmiş, jülyen kesilmiş) 1/2 paket spagetti makarna 100 gr un 900 ml süt 115 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 çay kaşığı hardal tohumu (dövülmüş) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tereyağının 1/3`ünü ayırıp, kalan tereyağını ısıtın Etleri ekleyip, karıştırarak, hafif sararıncaya kadar, yaklaşık 5 dak soteleyin Kırmızı biberleri katıp, harmanlayın![]() Makarnayı bol, kaynar ve tuzlu suda arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün ![]() Kalan tereyağını ısıtın Unu ekleyip, karıştırarak, hafif sararıncaya kadar, yaklaşık 1-2 dak soteleyin Ateşten alıp, karıştırmaya devam ederek, yavaş yavaş sütü katın ve pütürsüz oluncaya kadar karıştırın Orta ateşte, sos hafif koyulaşıncaya kadar yaklaşık 4-5 dak pişirin Peynirin 2/3`ü, dövülmüş hardal tohumu, tuz ve karabiberi katıp, harmanlayın![]() Makarnaya, peynirli sosun yarısını ilave edip, iyice karıştırın Etleri ekleyip harmanlayın ve bir fırın kabına yayın Üzerine kalan peynirli sosu gezdirip, kalan peyniri serpin Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak pişirin
|
|
|
|