Fırında Sebzeli Makarna Güveci |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli Makarna GüveciFırında Sebzeli Makarna Güveci Tarifi - Fırında Sebzeli Makarna Güveci Yapılışı - Fırında Sebzeli Makarna Güveci Nasıl Yapılır - Fırında Sebzeli Makarna Güveci Malzemeleri ½ paket düdük makarna 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı margarin 1 paket Knorr Beşamel Sos (sosu için) ½ lt süt (sosu için) 1 su bardağı rende kaşar (sosu için) 1 adet domates (harcı için) 1 adet kuru soğan (harcı için) 2 adet sivri biber (harcı için) 3 diş sarımsak (harcı için) 5 adet mantar (harcı için) 4 adet taze soğan (harcı için) 2 yemek kaşığı sıvı margarin (harcı için) 1 tatlı kaşığı karabiber (harcı için) Bir miktar tuz (harcı için) Hazırlanışı 1 Makarnayı bol zeytinyağlı ve tuzlu suda haşlayıp süzün ve sıvı margarin ile yağlayın![]() 2 Küçük bir tencerede sütü ve Knorr Beşamel Sos'u kısık ateşte karıştırarak pişirin![]() 3 Yayvan bir tencerede sıvı margarini kızdırıp piyazlık doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun![]() 4 Soğanlar pembeleşince içine doğranmış sivri biberi, mantarı, taze soğanları ekleyip mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun En son tuzu, karabiberi ve doğranmış domatesleri ekleyip bir taşım pişirin![]() 5 Harcı, Knorr Beşamel Sos'un yarısını ve yağlanmış makarnayı bir kapta karıştırın ve fırın kabına alın Üzerine kalan beşamel sosu ve rende kaşarı koyup 200 derece fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın
|
|
|
|