Putenasca Usülü Spaghetti |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Putenasca Usülü SpaghettiMalzemeler : • Spaghetti 350 g • Taze domates 450 g • Maydanoz zevke göre • Zeytinyağı 4 yemek kaşığı • Sarımsak 2 diş • Kırmızı acıbiber 2 adet • Kekik 1 tutam • Salça 1 yemek kaşığı • Kapari 2 yemek kaşığı • Hamsi fileto 4 adet • Zeytin 100 g • Tuz zevke göre Tarifi: Putenasca Usülü Spaghetti tarifi için Malzemeler : • Spaghetti 350 g • Taze domates 450 g • Maydanoz zevke göre • Zeytinyağı 4 yemek kaşığı • Sarımsak 2 diş • Kırmızı acıbiber 2 adet • Kekik 1 tutam • Salça 1 yemek kaşığı • Kapari 2 yemek kaşığı • Hamsi fileto 4 adet • Zeytin 100 g • Tuz zevke göre Putenasca Usülü Spaghetti yemeğinin hazırlanışı: Domatesleri yıkayınız Bol suda haşlayınız Kabularını soyunuz, hafifçe sıkınız ve küçük parçalar halinde doğrayınız Bir tavada zeytinyağı ile kızrmızı biberleri ve 2 diş sarımsağı kahverengileşinceye kadar pişiriniz Bir tutam tuz ve domatesleri ekleyip karıştırınız, 20 dakika orta ateşte pişmeye bırakınız Hamsileri soğuk suyun altında yıkayın, ikiye ayırıp kılçıklarını çıkarınız ve domateslere ekleyiniz Kaparileri suyun altında yıkayınız ve iyice kurulayınız Zeytinleri büyük parçalar halinde doğrayınız, kapari ve domates salçası ile birlikte sosa ekleyiniz15 dakika pişmeye bırakınız, bir tutam tuz, kelik ve maydanoz ekleyiniz Spaghetti’yi tuzlu bol suda paketin üzerinde yazan süre kadar pişiriniz, süzünüz ve sos ile karıştırınız alıntı |
|