Acılı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı PilavAcılı Pilav Tarifi - Acılı Pilav Nasıl Yapılır - Acılı Pilav Malzemeleri MALZEMELER 1 bardak pirinç 3 çorba kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet domates 3 bardak et suyu 1 bardak haşlanmış bezelye Kırmızı biber, karabiber, tuz Bir tencereye bir kaşık tereyağ koyun ve kızmış yağa, doğranmış kuru soğanı ve ve dövülmüş sarımsağı koyup öldürün Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edin Karışım pişerken bir başka tencerede iki kaşık tereyağını kızdırıp pirinci atın ve 5 dakika karıştırarak kavurun Üzerine diğer tencerede pişen, soğanlı domatesli karışımı ve et suyunu ilave edin 10 dakika sonra bezelyeleri de ilave edip kısık ateşte pişirip demlendirin![]() |
|
|
|