Pırasalı Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı MakarnaMalzemeler; 1 paket makarna 500 gr pırasa150 gr mantar200 gr tereyağ150 gr krema2 tavuk göğsü 2 küçük kabak 2 küçük havuç 2 küçük domates 2 sivri biber 1 soğan 3 diş sarımsak Tuz Pulbiber, karabiber, kekik 100 gr kaşar peynir rendesiHazırlanışı; Soğan, sarımsak soyulur İnce doğranır 100 gr tereyağında hafif pempe kavrulur![]() Havuç, kabak soyulur kibrit çöpü gibi doğranır ilave edilir Sivri biber ve pırasalar ince kıyılır ilave edilir![]() Mantar küçük küçük doğranır Domatesler tavla zarı büyüklüğünde doğranır ilave edilir mantar ve domates suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir![]() Tavuklar ince uzun dilimlenir kalan tereyağda hafif kızartılır Yağını süzerek sebzeli karışıma ilave edilir![]() Baharatları ilave edilir karıştırılır Krema dökülür iki- üç dakika sonra ateşten alınır![]() Tuzlu suda hafif diri haşlanmış makarnanın üzerine dökülür iki dakika kaynatılır ve servis yapılır
|
|
|
|