![]() |
Ciğerli Şehriye Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğerli Şehriye PilavıCiğerli Şehriye Pilavı Tarifi - Ciğerli Şehriye Pilavın Yapılışı ![]() Malzemeleri 3 yemek kaşığı margarin 1 adet kuru soğan 1 adet sivri yeşil biber 1 adet kırmızı biber 150 gram tavuk ciğer 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı arpa şehriye 1 kahve kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 yemek kaşığı ayçicek yağı 1/4 demet dere otu iki buçuk bardak kaynamış tavuk suyu ( 1 adet tablet ile hazırlanabilir ) Hazırlanışı - 1 adet kuru soğanı, 1 adet kırmızı ve 1 adet yeşil biberi minik küpler halinde ince ince doğrayınız, 150 gram tavuk ciğerini küçük parçalar halinde (kuşbaşı) doğrayınız ![]() ![]() - Ciğerler kavrulurken ocakta başka bir tava içerisine 4 yemek kaşığı ayçicek yağı koyunuz, tava ısındığında 1 su bardağı şehriyeyi içerisine koyup, altın sarısı renk alıncaya kadar kavurunuz ![]() - Ciğerler kavrulduktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edip kavurmaya devam ediniz ![]() ![]() ![]() - Piştikten sonra içerisine ince kıyılmış dereotlarını atıp karıştırınız, süslemek içinde üzerine bir iki dal dere otu koyarak servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|