![]() |
Patlıcanlı Bulgur Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Bulgur PilavıPatlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Yapılışı - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Malzemeleri Malzemeler 8 adet patlıcan 2 su bardağı bulgur (500 gr) 7 çorba kaşığı sıvı yağ (100 ml) 3 su bardağı su (750 ml) 200 gr hellim veya çedar ya da taze kaşar peyniri 6 yaprak taze nane 1 demet maydanoz 7 adet yeşil biber (iri parçalar halinde doğranmış) 2 adet kuru soğan Kızartmak için sıvıyağ Tuz, karabiber, kırmızıbiber Yapılışı Soğanı kıyın, bulgurları ayıklayıp, yıkayın ve süzün ![]() Patlıcanları alacalı cm'lik küpler halinde kesin ve tuzlu suda, en az 30 dk, bekletin ![]() ![]() Patlıcanları ve biberleri kızartın ![]() Soğanları, 7 çorba kaşığı yağda, kavurun ![]() ![]() 3 bardak su ilave edip; pilavı kısık ateşte, suyunu çekene kadar (15-20 dk kadar) pişirin ![]() ![]() Yeşil biber ve patlıcanları bulgura ilave edin ![]() ![]() Peyniri küp küp kesin, kıyılmış maydanoz ve naneyle birlikte pilavınıza ilave edin ve 10 dk dinlendirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|