![]() |
Makarna Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna KebabıMalzemeler: 500 gr ![]() 100 gr ![]() 200 gr ![]() 300 gr ![]() 1/5 Demet Maydanoz 2 Adet Limon 50 gr ![]() Sos İçin: 400 ml ![]() 100 gr ![]() 3 Adet Yumurta, 100 ml ![]() Gereçler: 6-7 Litre hacimli büyük bir tencere, Yaklaşık 25 x 30 cm ![]() Yapılışı Doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve kıyma bir miktar sıvı yağ ile kavrulur, kıyılmış maydanoz ilave edilir ve makarna içinin harcı hazırlanır ![]() Büyükçe bir tencere içerisinde 4 - 5 lt ![]() ![]() ![]() ![]() Selva Fırın / Bucati makarnayı, kaynayan su içerisinde 10 -12 dakika haşlayınız ![]() ![]() ![]() Rendelenmiş 100 gr ![]() ![]() Geride kalan haşlanmış makarnayı üzerine döşeyiniz ![]() SOSUN HAZIRLANIŞI 50 gr ![]() ![]() ![]() 400 ml ![]() ![]() Hazırlanan bu sosu tepsideki makarnanın üzerine dökerek, fırına sürünüz ![]() Orta hararetteki fırında, sos açık kahverengi rengini alana kadar, 20 - 25 dakika pişiriniz ![]() Pişen makarnayı dinlendirdikten sonra, porsiyon şeklinde keserek ılık servis yapınız alıntı |
![]() |
![]() |
|