İsırgan Otlu Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsırgan Otlu Bulgur PilavıMalzemeler: 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet domates rendesi 1 adet ortaboy soğan 1 adet sivribiber 2 su bardağı et suyu yada su 1-2 yemek kaşığı tereyağı yarım yemek kaşığı salça 8-10 dal ısırgan otu Tuz Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçayı ekleyin, iyice kavurun ![]() Ayıklanmış ve iri doğranmış ısırgan otunu ekleyerek 1 dk karıştırın 2 su bardağı suyu ve tuzu ekleyin, su kaynadıktan sonra 1 su bardağı bulguru ilave edin Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin ve servis yapın![]() |
|
|
|