Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohça, mantarlı, pilavı

Mantarlı Bohça Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Bohça Pilavı



Gereçler:


Pilavı için:

250 gr kültür mantarı

1/2 demet dereotu

1 su bardağı pirinç

1,5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

1/4 çay bardağı zeytinyağı



Bohçası için:


2 adet yufka

1 yumurta sarısı (çırpılmış)

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı su



Yapılışı:


Mantar, dereotu ve pirinci güzelce yıkayın Mantarları 4#39;e bölüp, dereotlarını da ince ince kıyın


Bir tencereye zeytinyağı, tereyağı ve mantarları koyup, mantarlar biraz yumuşayana kadar karıştırın


Bu esnada suyu kaynatın Mantarlar pişince pirinci, dereotunu ve tuzu da mantarların bulunduğu tencereye ekleyip, biraz karıştırdıktan sonra kaynar suyu ilave edin Kısık ateşte ağzı kapalı olarak pirinçler suyunu tamamen çekene kadar pişirin




Çukur bir kapta 1 çay bardağı zeytinyağı ile 1 çay bardağı suyu karıştırın Yufkayı düz bir zemine yayıp zeytinyağlı karışımdan yufkanın her tarafına sürün Daha sonra yufkanın karşılıklı iki kenarı ortada buluşacak ve birbirlerine değecek şekilde içe katlayın (üstüste gelmeyecek sadece ortada birbirlerine değecek) Yufkanın kuru kısımlarına zeytinyağlı karışımdan sürün Ve bu defa yufkanın diğer kenarlarını ortada birbirlerine değecek şekilde içe katlayın Yine kuru kısımlara zeytinyağlı karışımdan sürün Bir bıçak yardımıyla yufkanızı artı işareti ile dörde bölün Tenceredeki pilavınızı göz kararı 8#39;e bölün Yufkanın kesilmiş olan parçalarına etli karışımdan koyun Daha sonra bu parçaları bohça şeklinde katlayın (karşılıklı iki köşeyi ortada üstüste gelecek şekilde kapatın, sonra diğer iki köşeyi de ortada üstüste gelecek şekilde kapatın)




Fırın tepsinizi güzelce yağlayıp bohçalarınızın katlanan kısımları aşağıya gelecek şekilde tepsiye yerleştirin Diğer yufkayı da aynı işlemlerden geçirin Böylece elinizde 8 adet böreğiniz olacak (işte bu nedenle tenceredeki pilavı göz kararı 8#39;e bölmüştük Böylelikle her bohçanın içinde aynı miktarda malzeme olacaktır) Yumurtanın sarısını bir kapta çırpıp böreklerin üzerine sürün 180 derecelik fırında börekler kızarana kadar pişirin Afiyet olsun!




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.