![]() |
Mantarlı Bohça Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Bohça PilavıGereçler: Pilavı için: 250 gr ![]() 1/2 demet dereotu 1 su bardağı pirinç 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 1/4 çay bardağı zeytinyağı Bohçası için: 2 adet yufka 1 yumurta sarısı (çırpılmış) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su Yapılışı: Mantar, dereotu ve pirinci güzelce yıkayın ![]() ![]() Bir tencereye zeytinyağı, tereyağı ve mantarları koyup, mantarlar biraz yumuşayana kadar karıştırın ![]() Bu esnada suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() Çukur bir kapta 1 çay bardağı zeytinyağı ile 1 çay bardağı suyu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın tepsinizi güzelce yağlayıp bohçalarınızın katlanan kısımları aşağıya gelecek şekilde tepsiye yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|