Kabaklı Bulgur Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Bulgur PilavıKabaklı Bulgur Pilavı Tarifi - Kabaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır MALZEMELER: *2 adet küçük kabak, *1 adet kuru soğan, *1 diş sarmısak, *2-3 adet sivri biber, *2 adet irice domates, *1 su bardağı pilavlık bulgur, *1 çay kaşığı toz zerdeçal, *1/2 çay kaşığı karabiber, *1 yemek kaşığı kadar tereyağı, *3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, *tuz, *2 su bardağına yakın su, *10-15 dal maydanoz, YAPILIŞI: Yağlar ve doğranmış soğan ve sarmısak tencereye konulur Sararıncaya kadar karıştırılarak kızartılır Kabaklar kare kare doğranır ilave edilir,karıştırılarak 5-10 dak beraber kavrulur Domatesler rondodan küçük parçalar halinde çekilir ilave edilir,karıştırılır,10-15 dakpişirilir, bulgur,tuz ve su,karabiber ve zerdeçal de ilave edilir,karıştırılır, tencerenin ağzı kapatılır,kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir, suyunu çekince altı kapatılır,ince doğranmış maydanoz ilave edilip karıştırılır,5-10 dak dinlendirilip yoğurt ile servis yapılır,afiyet olsun |
|