Makarna Yapılışı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarna Yapılışımakarna hamuru nasıl yapılır - makarna nasıl yapılır - basit makarna yapımı - makarna hamuru yapımı - makarnanın haşlanışıMalzemeler: - 325 gr Un - 3 Adet Yumurta - 1 yemek kaşığı Zeytinyağı - 1 yemek kaşığı Su - Tuz Hazırlanışı: Mermer tezgah üzerine unu eleyiniz Üzerine bir tutam tuz serpiniz Unun ortasını havuz yapınız Ayrı bir kapta yumurta, zeytinyağı ve suyu iyice karıştırıp, unun ortasına dökün Unun kenarlarından alarak, hamur haline getiriniz Hamur kendini toplayınca 5 dakika yoğurunuz Hamurun üzerini ıslak temiz bir bez ile örtünüz ve 15-20 dakika bekletiniz Dinlenen hamuru açıp, istenen şekilde kesebilir veya makarna açma makinası kullanabilirsiniz Makarna Haşlaması Haşlayacağınız makarnanın en az 3 katı kadar suyu derin bir tencerenin içine koyup kaynatın İçine tuz ve 1 yemek kaşığı Zeytinyağı ekleyiniz Su kaynayınca makarnaları atıp 8-13 dakika pişiriniz Hemen servis edecekseniz, pişen makarnayı süzüp yağlayınız Makarnayı sonra servis edecekseniz, süzüp, soğuk sudan geçirip, ayçiçek yağı ile yağlayınız Üzerini kapatıp, buzdolabında saklayınız Hazırladığınız makarna soslarını ayrı veya karıştırarak servis edebilirsiniz alıntı |
|