Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohçada, pilav

Bohçada Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bohçada Pilav



Malzemeler:


- 1 kase ayıklanmış,

haşlanmış tavuk eti,

- 1 su bardağı pirinç,

- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,

- 1 yemek kaşığı kuş üzümü,

- 1 çay kaşığı tarçın,

- 3 yemek kaşığı tereyağ,

- 1 tatlı kaşığı tozşeker,

- 2-3 adet yufka,

- Tuz, karabiber,

- 1 su bardağı tavuk suyu,

- 1 adet havuç

Yapılışı :


Dolmalık fıstığı, pirinci ve kuş üzümünü tereyağında kavurun Havucu rendeleyip ilave edin 15 bardak su ilave edip, pilav gibi pişirin Tavuk etlerini ilave edin Yufkaları dört parçaya bölün Bir kase içine yerleştirip, içine yeteri kadar pilav doldurup, katlayın Yağlanmış tepsiye dizin Üzerlerine biraz yağ sürün Orta hararetli fırında pişirin Piştikten sonra tavuk suyunu böreğin üzerine kaşıkla serpin Böreği sıcak ama kapatılmış fırında 5-10 dakika suyunu çekinceye kadar bekletin Sıcak servis yapın Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.