Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşhaşlı, makarna

Haşhaşlı Makarna

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Makarna



Malzemeler


250 gr beyaz etli balık filetosu

6 çorba kaşığı mayonez

1,5 çorba kaşığı dijon hardalı

1,5 çorba kaşığı krema

1/2 tatlı kaşığı sirke

1 çorba kaşığı taze tarhun (doğranmış)

1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

1 çorba kaşığı haşhaş

Tuz, karabiber

1 su bardağı makarna

1 adet soğan (ince kıyılmış)

1 çay kaşığı safran lifi

Yapılışı


Mayonez, hardal, krema, sirke, tarhun, limon suyu ve haşhaşın yarısını iyice çırpın Tuz, karabiber katın Bir tencere kaynar tuzlu suda makarnayı hafif diri olacak şekilde pişirin Makarnanın pişirme suyundan 50 ml su ayırıp, süzün Makarnayı bir kaba alıp, taze soğan ve balık ile harmanlayın Mayonezli karışıma ayırdığınız makarna haşlama suyunu katıp, karıştırın ve bu karışımı balığa katın, tuz ve karabiber serpin İyice karıştırıp, en az 1, en çok 6 saat buzdolabında dinlendirin Kalan haşhaşı serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.