![]() |
Uludağ Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uludağ PilavıMalzemeler - 3 su bardağı pirinç - 100 gr ![]() - 2 su bardağı kestane - 2 adet kesme şeker - 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et - 1 çorba kaşığı kuru üzüm - 1 adet havuç - 1 adet portakal - 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar - Tuz,karabiber Yapılışı 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın ![]() ![]() Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|