Fırın Makarna( Kıymalı) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırın Makarna( Kıymalı)Gereçler: 500 gr 3 no’lu çubuk makarna 14 bardak su 1 yemek kaşığı tuz ½ kahve fincanı bitkisel yağ Üstü için: 250 gr koyun veya dana kıyma 1 orta boy soğan 3 yemek kaşığı margarin 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 4 yumurta ½ lt(2 bardak) süt tuz-karabiber Yapılışı: 1 Makarnayı haşlayıp süzün 2 kaşık eritilmiş yağla karıştırın Tuz ve karabiber serpin![]() 2 Soğanı doğrayın, kalan 1 kaşık yağla 3 dakika börttürün Kıyma, tuz karabiber koyun Arada karıştırarak 10 dakika pişirin![]() 3 Peynirli makarnada olduğu gibi, makarnaların yarısını yağlanmış tepsiye boşaltın Arasına kıymalı içi yayın Kalan makarnayı boşaltın Üzerine rendelenmiş peynir serpin Yumurtalı, sütlü karışımı dökün![]() 4 Sıcak fırında üstü kızarana kadar pişirin alıntı |
|
|
|