Mercimekli Bulgur Pilavı 13 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Bulgur Pilavı 13Mercimekli Bulgur Pilavı 13 Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri 2 bardak bulgur 100 gr siyah mercimek 4 çorba kaşığı sadeyağ 4 çorba kaşığı margarin 2 bardak etsuyu ya da su 2 kahve kaşığı karabiber Üzerine garnitür : 5 soğan (büyük) 3/4 bardak çiçek yağı Bir tencereye 10 bardak su konularak kaynatılır Bir gece önceden suya konulup ıslatılmış mercimekler bu suya atılır ve iyice pişirilir, suyu süzülerek bir tarafa bırakılır Sonra bir tencereye ölçülere göre sadeyağ ve margarin konularak kızdırılır ve buna iyice ayıklandıktan sonra yıkanarak süzülmüş bulgur ilâve edilerek kuvvetli ateşte bulgurlar kavrulur15 dakika kavrulduktan sonra bunlara karabiber, tuz, et suyu ile haşlanan mercimekler ilâve edilerek iyice karıştırılır Kapağı kapatılır ve bulgurlar suyunu çekinceye kadar pişirilir, çok hafif ateşte pilâv dinlendirilir Bundan sonra soğanlar yarım ay şeklinde doğranır ve bir tavada kızdırılan çiçek yağına atılır ve soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırıla karıştırıla kavrulur ve sonra soğanlar delikli kepçe ile bir tabağa alınır Pişen pilâv iyice karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır ve üzerine kavrulmuş soğanlar yayılır bundan sonra servis yapılır |
|