Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantarlı, pilav, tavuklu

Tavuklu Ve Mantarlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Ve Mantarlı Pilav





Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

4 su bardağı su

200 gr tavuk göğüs eti

Yarım demet dereotu

3 çorba kaşığı zeytinyağı

200 gr mantar

Tuz

Hazırlanışı:


* Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin Süzüp bol suyla yıkayın Dereotunu temizleyip kıyın Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin Kararmaması için limonlu suda bekletin Tavuk etini 4 bardak suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın Süzüp suyunu ayırın Eti küçük küçük doğrayın


* Ayrı bir tavada mantarları 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun Ocaktan alın


* Pirinç ve kalan zeytinyağını tavuk suyuna ilave edin Tuz ekleyip pirinçler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin Tavuk eti ve mantarları ekleyip harmanlayın Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin Üzerine dereotu serpip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.