Vejetaryen Dereotlu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Dereotlu PilavVejetaryen Dereotlu Pilav Tarifi - Vejetaryen Dereotlu Pilav Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 bardak pirinç 1 küçük soğan, çok küçük doğranmış 2 yemek kaşığı tereyağı 1/2 bardak doğranmış dereotu 1,5 bardak kaynar su Yeterince tuz ve biber Küçük bir tencerede tereyağını eritin, küçük küçük doğranmış soğanları koyup pembeleşene kadar karıştırarak pişirin ![]() Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci koyup iki üç dakika karıştırarak kavurun, kaynar suyu tuzu biberi de ekleyerek kapağını kapatın ![]() 20 dakika çok kısık ateşe pişirmelisiniz sonra ateşi kapatıp iki kat halinde kağıt havluyu yemeğin üstüne koyun tencerenin kapağını kapatın ve servis yapmadan önce 20 dakika dinlendirin ![]() Servisten hemen önce doğranmış dereotunu ekleyip çatalla yavaşça karıştırın
|
|
|
|