Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalı, kestaneli, pilav

Ayvalı Kestaneli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Kestaneli Pilav



Gerekli malzeme 8-10 kişilik


2 su bardağı pirinç

1 ayva

2 soğan

1 limonun suyu

300 gr kestane

150 gr ceviz,

2-3 dal maydanoz

3 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çay kaşığı tozşeker

2 tatlı kaşığı tarçın

1 kahve fincanı zeytinyağı

3 su bardağı sıcak su

Tuz,

Karabiber


Tarifi:


Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Ayvaları limon suyu ile ovun

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun, Sıcak su, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın Pirinç ve cevizi ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin

Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun İri iri doğrayıp pilava ilave edin ve karıştırın Üzerine kağıt havlu örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.