Kış Sebzeli Lazanya |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kış Sebzeli LazanyaKış Sebzeli Lazanya Tarifi - Kış Sebzeli Lazanya Yapılışı - Kış Sebzeli Lazanya Malzemeleri Malzemeler: 16 adet lazanya 2 adet havuç 1 adet pırasa 1 küçük demet ıspanak 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 3 su bardağı süt 1 çay bardağı un Yarım çay bardağı sıvı yağ Üzeri için: 1 su bardağı rende kaşar Hazırlanışı: Tavaya 4 çorba kaşığı sıvı yağ konur Isınınca , sırasıyla 5'er dakika ara ile ince doğranmış pırasa, rendelenmiş havuç ve ince doğranmış ıspanak atılır, sebzeler yumuşayana kadar kavrulur Diğer tarafta yarım çay bardağı sıvıyağ ve un kavrulur Un renk almaya başlayınca soğuk süt eklenir Sürekli karıştırarak cıvık muhallebi kıvamı alana dek pişirilir En son tuz ve karabiber eklenir Kavrulan sebzeler sütlü karışıma eklenir, karıştırilir Uygun büyüklükteki bir fırın kabının tabanına bir miktar sebzeli karışım konur Üzerine haşlamadan lazanya yerleştirilir Bu işlem malzeme bitene kadar yapılır Üzerine rende kaşar serpilir Fırın kabı önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir, üzeri kızarana kadar pişirilir Kare dilimlenerek, sıcak servis yapılır Not: Lazanya haşlanmadan kullanıldığı için sütlü karışım cıvık hazırlanır |
|