![]() |
Kabaklı Havuçlu Spagetti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabaklı Havuçlu SpagettiKabaklı Havuçlu Spagetti Tarifi - Kabaklı Havuçlu Spagetti Yapılışı - Kabaklı Havuçlu Spagetti Malzemeleri 250 g spagetti (ya da istenen kalınlıkta çubuk makarna) 2 havuç (kazınıp, yıkanmış) 3 orta boy kabak (yıkanıp, uçları kesilmiş) 1 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 6 iri diş sarmısak (her biri 4-5 parçaya kesilmiş) 2 ançüez filetosu (küçük parçalar halinde kesilmiş) 1 orta boy kırmızı soğan (ince dilimlenmiş) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Havuçları bir mutfak bıçağıyla 0,5 cm kalınlıkta boylamasına dilimleyip, sonra her dilimi 5 - 6 mm kalınlığında ince şeritler halinde kesin ![]() ![]() Bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Sarmısakları pişirmeye başladıktan 5 dakika sonra, kaynayan suya spagettileri koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemeiidirler) kadar pişirin (10 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin) ![]() Sarmısakları pişirme süresinin bitiminde, tencereye ançüez parçaiarı, soğanlar, kabak şeritleri ve havuç şeritlerini ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak, karışımı 3 dakika pişirin ![]() ![]() Makarna tenceresini ateşten alıp, makarnaları bir süzgeçte süzün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|