Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acem, aydan, hanımın, kahramanmaraş, mutfağı, pilavı

Acem Pilavı - Aydan Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acem Pilavı - Aydan Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş



Acem Pilavı - Aydan Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş





Malzemeler:

1 kg kuzu kuşbaşı et

2 kg havuç

1 adet iri soğan

2 kase et suyu

Badem

Fıstık

Tereyağı

Tuz

Karabiber


Yapılışı:

2 kg havuç yıkanarak baş ve uç kısımlarından kesilir Ardından havuçlar soyularak halka halka ince şekilde dilimlenir Tencereye 4 kaşık tereyağı ile 1 kaşık fındık yağı konularak eritilir Eriyip kızan yağın içerisine 2 kg dilimlenmiş havuç, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek harmanlanır ve pişmesi için orta ocak ateşe bırakılır Havuçların iyice yumuşaması ve biraz dibe çökmesi gerekmektedir 1kg kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu eti, sudan geçirilerek düdüklü tencereye yerleştirilir Eğer düdüklü tencereniz yok ise, normal tencerede daha uzun pişmesi gerekir 2 adet kemik de tenceremize eklenerek üzerini geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kaynatılır Ortalama 30-40 dakika sonra düdüklü tenceredeki et yumuşamış ve pişmiş olur 1 kase ve 1 su bardağı sarı çeltik pirinç plastik bir kaba konarak üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar kaynatılmış su eklenerek bekletilir Etlerin bulunduğu tencerenin altı kapatılarak et suyu bir kaba alınır Pilav için iri kuru soğan soyularak ince ince doğranır Tencereye iki kaşık tereyağı, 1 yemek kaşığı fındık yağı eklenerek soğanlar kavrulur Soğanlar pembeleştikten sonra 2 kase ve 2 bardak et suyu eklenir Haşlanmış olan havuçların yarısı pilav tenceresine eklenerek kaynaması beklenir Havuçlar kaynamaya başladığında pilavın bekletildiği su süzülerek tenceredeki havuçlara eklenir Ve tencerenin kapağını kapatarak orta ocak ateşte pişmeye bırakılır Kaynama başladıktan sonra Acem pilavının altı kısılır, aynı pilav yapar gibi suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir Acem pilavı servis tabağına alınır Üzeri bir kasede fıstık ve bademle birleşen kuruyemişler üzerine serpiştirilerek süslenir Ardından yarısını tencerede bıraktığımız haşlanmış havuçlar da Acem pilavının üzerine konularak en üstte haşladığımız parça etleri koyarak servis edebiliriz İsteğe göre üzerine karabiber serpiştirilebilir Yemeğimiz 6 kişilik olup, ortalama 50 dakikada yapılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.