Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilavı, türkistan

Türkistan Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türkistan Pilavı





Malzemeler


* 1 kg havuç

* 2 kilo tavuk but veya 2 tavuk göğsü

* 4 orta boy soğan

* 1 kilo calrose pirinç

* tuz,karabiber,kimyon

* 3 yemek kaşığı salça

Yapılışı


soğanları yarım ay şeklinde doğrayarak pembeleşinceye kadar kavururuzisteğe bağlı olarak doğradığımız tavuk etlerini ekleriz ve pişmeye dönünceye kadar birlikte kavurmaya devam ederiztavuklarımız istediğimiz kıvama gelince orta kalınlıkta julien doğradığımız havuçları ekleriz ve havuçlar yumuşayıncaya kadar birlikte kavurmaya devam ederizhavuçlarımız yumuşadıktan sonra salçamızı,tuzaz miktarda karabiber ve damak tadına bağlı olarak çok miktarda kimyonumuzu ekleyerek tüm malzemeyi karıştırırızdaha sonra 35 su bardağı suyumuzu ekleyerek malzemelerimizi pişmeye bırakırızsuyumz koyduğumuz miktarın yarısına kadar gelince daha önceden sıcak suyla ıslattığımız 1 kg pirincimizi ekleyerek ocağımızı orta ateşe getiririzsuyu çekince altını kısarak bir miktar daha pişiririzpirinçlerimiz yumuşamaya başladığında üstüne tenceremizde küçük ve hafif bir kapak ki bu bir tabakta olabilir kapatarak,demleriz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.