![]() |
Sebzeli Bulgur Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Bulgur PilavıSebzeli Bulgur Pilavı Tarifi - Sebzeli Bulgur Pilavı Yapılışı - Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Sebzeli Bulgur Pilavı Malzemeleri ![]() 2 su bardağı pilavlık bulgur (soğuk su ile yıkanmış) 1 adet Knorr Tavuk Suyu 10 adet mantar (kıyılmış) 1 adet domates (küp küp doğranmış) 4 adet taze soğan (kıyılmış) 3 yemek kaşığı Sana margarin 3 su bardağı (600 ml) su 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ½ demet maydanoz (kıyılmış) Çekilmiş karabiber Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar soğuk su ile yıkayın ![]() Yayvan bir tencerede Sana margarini eritip kızdırın, içine doğranmış mantarları ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar kavurun ![]() Mantarlar suyunu çekince içine yıkanmış bulguru ilave edip kavurmaya devam edin ![]() Mantarlar kavrulduktan sonra içine Knorr Tavuk Suyu'nu ekleyip karıştırın ![]() Daha sonra içine 3 su bardağı suyu, kıyılmış taze soğanları, domatesi, çekilmiş karabiberi ve kıyılmış maydonozu ilave edip karıştırdıktan sonra, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak bulgurlar göz göz olana kadar pişirip demlendirin ![]() Demlenen pilavı karıştırıp sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|