Böğürtlenli Muzlu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlenli Muzlu PilavBöğürtlenli Muzlu Pilav Tarifi - Böğürtlenli Muzlu Pilav Yapılışı MALZEMELER Süt 800 ml Kahverengi şeker 60 gr Sap anason 11 adet Amerikan pirinci 400 gr Muz suyu 400 ml Muz 3 adet Dondurulmuş dağ çayı çözülmüş 300 gr Dondurulmuş ahududu çözülmüş 300 gr Sofra şekeri 100 ml Tarçın Nane yaprakları (süslemek için) SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 7 gr Yağ 4 gr Karbonhidrat 72 gr = 1510 Kj 360 kcal HAZIRLANIŞI Süt şeker ve 1 sap anasonu kaynatın ve pirince karıştırın Orta ısıda zaman zaman karıştırarak şişene kadar bekleyin Muz suyunu ilave edin ve tüm sıvı emilene kadar pişirin Sap anasonu çıkarın Muzları soyun ve ince şekilde dilimleyin Meyvayı sofra şekerine bulayın ve tarçın ilave edin Pirinci soğuk suyla durulanmış kalıplara dökün ve tabaklara boşaltın Pirincin etrafına meyva dizin ve kalan sap anasonları ve nane yapraklarını garnitür olarak ilave edin
|
|
|
|