Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, kaz, pilav

Kaz Etli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaz Etli Pilav



Kaz etli pilav

Kaç kişilik : 4

Hazırlama süresi: 15 dk

Pişme süresi : 45 dk


Malzemeler:

500 gr kaz göğüs eti

15 su bardağı pirinç

1 soğan

25 su bardağı et suyu

150 gr tereyağı

1 çorba kaşığı domates salçası

1 ayva

Tuz


Hazırlanışı:

* Gögüs etini 3 su bardağı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp didikleyin Etin suyunu ayırın Etleri bir tavaya alıp kendi yağıyla 5-10 dakika kavurun


* Pirinci bol suyla yıkayıp süzün 25 su bardağı et suyunu yayvan bir tencereye alın Pirinci ve tuzu ilave edip karıştırın Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar 15 dakika pişirin 100 gr tereyağını küçük parçalar halinde pilava ilave edin Tahta kaşıkla harmanlayıp kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin


* Ayvayı soyup küp şeklinde doğrayın Bir toprak güveçte pilav, et ve ayvayı harmanlayın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin


* Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın Kalan tereyağını küçük bir tavada kızdırıp soğanı kavurun Salçayı ekleyip ezerek karıştırın


* Pilavı servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine 1-2 kaşık salçalı sos ekleyin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.