![]() |
Katalan Pilavi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Katalan Pilavikatalan usulü pilav - güveçte pilav - etli pilavMalzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1,5 kg kuşbaşı et (1 cmx2,5 cm'lik parçalar halinde kesilmiş) 2 orta boy soğan (halka halka doğranmış) 250 gr uzun pilavlık pirinç (yıkanıp, yarım saat ılık suda bırakılarak, süzülmüş) 3 su bardağı et suyu 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 kahve kaşığı kekik 1 defne yaprağı 500 gr olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanarak doğranmış) 125 gr (1 su bardağı) kaşar peyniri rendesi Tarifi: Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Zeytinyağı büyük bir tavada kızdırınız ![]() ![]() ![]() Ateşi kısıp, soğanları tavaya koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, içindeki sosa, et suyunu ekleyip güvece dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Güveci fırından alıp, domatesi ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Güveci fırından alıp, hafifçe eğerek üstündeki yağı alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Güveci fırından alıp yemeğin tadına bakarak, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber ekleyiniz ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|