Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
katalan, pilavi

Katalan Pilavi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katalan Pilavi



katalan usulü pilav - güveçte pilav - etli pilavMalzemeler:


2 çorba kaşığı zeytinyağı

1,5 kg kuşbaşı et (1 cmx2,5 cm'lik parçalar halinde kesilmiş)

2 orta boy soğan (halka halka doğranmış)

250 gr uzun pilavlık pirinç (yıkanıp, yarım saat ılık suda bırakılarak, süzülmüş)

3 su bardağı et suyu

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

2 diş sarımsak (dövülmüş)

1 kahve kaşığı kekik

1 defne yaprağı

500 gr olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanarak doğranmış)

125 gr (1 su bardağı) kaşar peyniri rendesi



Tarifi:


Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip, ısıtınız Etleri kağıt peçeteyle kurulayınız

Zeytinyağı büyük bir tavada kızdırınız Etleri koyup, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz Delikli kepçeyle etleri çıkarıp, bir güvece koyunuz

Ateşi kısıp, soğanları tavaya koyunuz Arasıra karıştırarak, 5 dakika kavurunuz Soğanları delikli kepçeyle çıkarıp, güveçteki etlerin üstüne döşeyiniz Pirinçleri tavada karıştırarak 2-3 dakika, pirinçler süt gibi bir görünüm alana kadar pişirdikten sonra, delikli kepçeyle orta boy bir kaseye çıkarınız

Tavayı ateşten alıp, içindeki sosa, et suyunu ekleyip güvece dökünüz Güveci orta ateşe oturtunuz Tuz, biber, sarımsak, kekik ve defne yaprağını katıp, suyu kaynatınız Kaynayınca güvecin kapağını kapatıp, fırının alt katına sürerek 1 saat pişiriniz

Güveci fırından alıp, domatesi ekleyiniz Güveci orta ateşe oturtup, kaynatınız Kaynayınca kapağını kapatıp, fırına sürsrek 2 saat daha, çatal etlere kolayca batana kadar pişiriniz

Güveci fırından alıp, hafifçe eğerek üstündeki yağı alınız Pirinci ekleyip orta ateşe oturtarak, kaynamaya başlayana kadar pişiriniz Kaynayınca fırının sıcaklığını yükselterek (190°), güveci fırının alt katına sürünüz Yemeği 20 dakika, pilav suyunu çekene kadar pişiriniz

Güveci fırından alıp yemeğin tadına bakarak, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber ekleyiniz Defne yaprağını çıkarıp, atınız Peyniri ekleyip, yemeğinizi güvecinde servis ediniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.