![]() |
Karacaköy Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karacaköy PilavıKaracaköy Pilavı tarifi - Karacaköy Pilavı yapilisi ![]() 500 gr kuşbaşı dana eti 2 Su bardağı pirinç Çeyrek çay bardağı sıvıyağ 2 Adet orta boy soğan 1 Adet havuç Yarım demet dereotu 1 Su bardağı yerfıstığı 2 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber 2 Su bardağı su Hazırlanışı Ön hazırlık olarak pirinci 2 saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin ![]() Bu arada dana etini iyice pişirin ![]() Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğanları pembeleştirin ![]() İçine küp doğranmış havucu ve 1 su bardağı kabukları soyulmuş yerfıstığını ilave edin ![]() Eti ekleyip, 1-2 kez karıştırın ![]() Pirinci nişastası gidene dek yıkayıp, suyunu süzün ![]() Tencereye ilave edip, kavurun ![]() Üzerine suyu, karabiberi ve tuzu ekleyip, pilav suyunu çekene dek pişirin ![]() Pişen pilavın içine yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edin ![]() Pilavı karıştırıp, ocaktan alarak demlenmeye bırakın ![]() Servis yapacağınız zaman bir kasaye yada kalıba doldurup tabağa ters çevirerek aktarın ![]() Kavrulmuş yerfıstığı ve dereotu ile süsleyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|