Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karacaköy, pilavı

Karacaköy Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karacaköy Pilavı



Karacaköy Pilavı tarifi - Karacaköy Pilavı yapilisi




500 gr kuşbaşı dana eti

2 Su bardağı pirinç

Çeyrek çay bardağı sıvıyağ

2 Adet orta boy soğan

1 Adet havuç

Yarım demet dereotu

1 Su bardağı yerfıstığı

2 Çorba kaşığı tereyağı

1 Çay kaşığı tuz

1 Çay kaşığı karabiber

2 Su bardağı su





Hazırlanışı


Ön hazırlık olarak pirinci 2 saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin

Bu arada dana etini iyice pişirin

Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğanları pembeleştirin

İçine küp doğranmış havucu ve 1 su bardağı kabukları soyulmuş yerfıstığını ilave edin

Eti ekleyip, 1-2 kez karıştırın

Pirinci nişastası gidene dek yıkayıp, suyunu süzün

Tencereye ilave edip, kavurun

Üzerine suyu, karabiberi ve tuzu ekleyip, pilav suyunu çekene dek pişirin

Pişen pilavın içine yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edin

Pilavı karıştırıp, ocaktan alarak demlenmeye bırakın

Servis yapacağınız zaman bir kasaye yada kalıba doldurup tabağa ters çevirerek aktarın

Kavrulmuş yerfıstığı ve dereotu ile süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.