![]() |
Börülceli Muğla Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Börülceli Muğla Pilavıbörülceli pilav nasıl yapılır - muğla usulü pilav - börülce ile pilav tarifi - börülceli bulgur pilavıMalzemeler: 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı haşlanmış kuru börülce 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet kırmızı uzun biber 1 adet yeşil çarliston biber ½ yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tatlı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber ½ su bardağı zeytinyağı 5 su bardağı sıcak et suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 demet maydanoz 1 çay kaşığı dereotu 1 çay kaşığı taze nane Yapılışı: Kırmızı ve yeşil çarliston biberleri temizleyip ortadan ikiye bölün ve tavla zarı formunda doğrayın ![]() ![]() Soğanı da tavla zarı formunda yemeklik doğrayın ![]() Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın ![]() ![]() ![]() Biberleri ve salçaları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin ![]() ![]() Son olarak, sıcak et ya da tavuk suyunu aktarıp tencerenin kapağını kapatın ![]() ![]() Suyunu çeken pilavı ocaktan alıp üzerine incecik kıydığınız maydanoz serpiştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kuru börülceyi bir gece önceden ılık suya koyup bekletin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|