Et Suyunda Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Suyunda Makarnamakarna tarifi - et suyu ile makarna et suyunda makarna yapılışı Malzemeler 1 paket makarna 250 gr parça et 1 adet kuru soğan 2 adet daomates 4 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz Tarifi Etin üzerine 6 su bardağı su konur, et yumuşayana dek haşlanır Aynı et suyu başka tencereye aktarılır, tuz eklenir, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ilave edilir Kaynama noktasına gelince makarna atılır, 30 saniye kadar karıştırılır sonra 10-12 dakika boyunca pilav gibi suyu makarnaya çektirilir Haşlanmış et didiklenir Tavaya 3 çorba kaşığı yağ konur, ince kıyılmış soğan eklenir, pembeleştirilir![]() Üzerine didiklenmiş et, rende domates ve tuz eklenir 1-2 dakika daha pişirilir Makarnanın üzerine konur![]() alıntı |
|
|
|