06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalıklı Fettucine
makarna tarifi - fettucine nasıl yapılır - alabalık4 kişilik
Malzemeler
750 g derin dondurulmuş bezelye,
250 g taze mantar,
1 küçük soğan,
2 çorba kaşığı sıvı yağ,
300 g krema,
tuz,
karabiber,
yarım limon,
500 g fettucine makarna,
1 çorba kaşığı balsamico sirkesi,
2 füme alabalık filetosu,
5 yaprak fesleğen
Yapılışı
1 Bezelyeleri çözün Mantarları ayıklayarak dilimleyin Soğanı küp halinde doğrayın Limonu sıcak su ile yıkayarak kurulayın
2 Mantarları teflon tavada az yağ ile kızartın Tavadan alın, yağını süzün
3 Soğanları kalan yağda altın sarısı oluncaya dek kavurun Krema ilave edin, tuz, biber ve limon kabuğu rendesi atın Sosu orta ateşte pişirin, ateşi kesin, suyunu çektirin
4 Makarnaları bol tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın
5 Bezelyeleri kaynamayan sosun içine atın Tuz, biber, limon suyu ve sirke ilave edin Bundan sonra mantarları karıştırın
6 Balık filetolarının derisini kaldırın Filetolardan parçalar koparın, birkaç parça ayırın, gerisini sosa karıştırın Fesleğen yapraklarını sosun içine atın Makarnaların suyunu dökün, sosu karıştırın Balık parçaları ile garnitür yapın
alıntı
|
|
|