Alabalıklı Fettucine |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalıklı Fettucinemakarna tarifi - fettucine nasıl yapılır - alabalık4 kişilik Malzemeler 750 g derin dondurulmuş bezelye, 250 g taze mantar, 1 küçük soğan, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 300 g krema, tuz, karabiber, yarım limon, 500 g fettucine makarna, 1 çorba kaşığı balsamico sirkesi, 2 füme alabalık filetosu, 5 yaprak fesleğen Yapılışı 1 Bezelyeleri çözün Mantarları ayıklayarak dilimleyin Soğanı küp halinde doğrayın Limonu sıcak su ile yıkayarak kurulayın 2 Mantarları teflon tavada az yağ ile kızartın Tavadan alın, yağını süzün 3 Soğanları kalan yağda altın sarısı oluncaya dek kavurun Krema ilave edin, tuz, biber ve limon kabuğu rendesi atın Sosu orta ateşte pişirin, ateşi kesin, suyunu çektirin 4 Makarnaları bol tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın 5 Bezelyeleri kaynamayan sosun içine atın Tuz, biber, limon suyu ve sirke ilave edin Bundan sonra mantarları karıştırın 6 Balık filetolarının derisini kaldırın Filetolardan parçalar koparın, birkaç parça ayırın, gerisini sosa karıştırın Fesleğen yapraklarını sosun içine atın Makarnaların suyunu dökün, sosu karıştırın Balık parçaları ile garnitür yapın![]() alıntı |
|
|
|