![]() |
Buhara Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buhara PilavıMalzemeler : 2 bardak pirinç 5 çorba kaşığı margarin 250 gr ![]() 30 gr ![]() 2 orta boy havuç Karabiber Tuz -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Bir tepsiye ayıklanmış 2 bardak pirinç, 2 çorba kaşığı tuz ile pirinçlerin üstlerini kaplayabilecek kadar sıcak su ilave ederek iyice soğuyana kadar bir kenara bırakın ![]() Soğuyunca suyunu dökün, pirinçleri iyice yıkayın, süzün ve bir kenara bırakın ![]() ![]() Havuçların üstünü kazıyıp irice rendeleyin ve yağda 1-2 dakika pişirip bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() Pirince, küçük etlerle birlikte etlerin içinde haşlandığı sudan da 3 bardak ilave edin, ayrıca rendelenmiş hafif pişirilmiş havuçları, 2 tutam karabiber ve 1/2 çorba kaşığı tuzu da katarak, tencerenin kapağını kapatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|