Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, pilavı

Hamsi Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Pilavı



Hamsi pilavı:


1 kilogram hamsi kemiklerinden ve kılçıklarından iyice temizlenir Ve yan taraftaki tabakta bekletilir


1 çay fincanı zeytin yağı Teflon tencerede kızdırılır İçerisine 4 adet soğan doğranır ve kavrulur Daha önceden ılık su ile yıkanmış olan pirinç tencereye ilave edilir ve iyice karıştırılır Kavurmaya 10 dakika kadar devam edilir Ardından dereotu, tuz, karabiber, 1 fincan su tencereye ilave edilir Yine iyice karıştırılır Ocağın altı kısılır ve yarım ateşte pilav suyunu çekene kadar, kapağı kapatılmış bir şekilde pişmeye bırakılır Ardından üzerine doğranmış dereotu da ilave edilerek pilav iyice karıştırılır ve böylece iç pilav hazır hale getirilmiş olur

kyn:nurideniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.