Lahanalı Kimyonlu Erişte |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahanalı Kimyonlu ErişteLahanalı Kimyonlu Erişte Tarifi - Lahanalı Kimyonlu Eriştenin Yapılışı Malzemeler: 175 g yumurtalı erişte 2 soğan (dilimlenmiş) 6 çorba kaşığı elma sirkesi 225 g (1 1/2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 3/4 tatlı kaşığı kimyon tohumu (ya da 1/4 tatlı kaşığı kimyon) 1 1/4 tatlı kaşığı tuz 500 g lahana (yapraklarına ayıklanıp, yapraklar 2,5 cm eninde, şeritler halinde kesilmiş) 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı tozşeker bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Yapılışı: Bir tencereye 17,5 cl (2/3 su bardağı) su koyup, soğanlar, sirke, tereyağı, kimyon tohumları (ya da kimyon) ve tuzun 1/4 tatlı kaşığını ekleyerek, tencereyi harlı ateşe oturtun ve karışımı bir taşım kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra, sık sık karıştırarak 5 dakika pişirip, ateşi kısın ve lahanalar, kırmızıbiber ve tozşekeri ekleyin Karıştırıp, tencerenin kapağını kapatarak, karışımı 35 dakika pişirin (arada 3 kez, tencerenin kapağını açıp, karıştırın; ayrıca, dibindeki sıvının yüksekliği 1 cm'nin altına düşerse, su ekleyin) Lahanalı karışımın pişme süresinin bitimine 6 - 7 dakika kala, başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca kalan 1 tatlı kaşığı tuzu serptikten sonra, erişteleri koyup, 5 dakika haşlayın Tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzerek, ateşteki lahanalı karışımın üstüne boşaltın Karabiberi serpip, ara sıra karıştırarak, bütün suyunu çekinceye kadar (5 - 7 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, lahanalı - kimyonlu erişteyi bir servis tabağına aktararak, servis yapın, |
|